Veelgestelde vragen


Heb ik een verwijzing van mijn huisarts nodig?
Neen, een verwijzing is niet noodzakelijk. Ook niet om voor een vergoeding van uw ziektekostenverzekeraar in aanmerking te komen. Wel is het zinvol om uw (huis)arts op de hoogte te stellen van uw bezoek/ behandeling aan/van een acupuncturist.

Vergoed mijn ziektekostenverzekeraar de behandeling?
De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden de consulten of een deel daarvan. Raadpleeg zelf uw ziektekostenverzekeraar of uw polis van dien aard is dat u voor vergoeding in aanmerking komt.

Doet het prikken van de naalden pijn?
De acupunctuurnaalden die gebruikt worden zijn haar-dun. Het prikken doet meestal weinig pijn maar is niet helemaal gevoelloos. Sommige plekken zijn gevoeliger dan andere.

Hoe snel kan ik merken dat de behandeling aanslaat?
Dit varieert per aandoening of probleem waarmee u komt. Acute problemen kunnen eerder verbetering geven dan chronische problemen. Echter na een eerste behandeling kunt u merken dat er iets aan het veranderen is.

Hoeveel naalden worden er per behandeling gebruikt?
Ook dit varieert per aandoening of probleem. Ook verschilt dit per individu. Bij het gebruik van veel naalden (en dus het geven van veel opdrachten aan het lichaam) kan het verwarrend werken op de energie van het lichaam. Uw acupuncturist zal hierover uitleg aan u geven.

Zijn de naalden steriel?
In mijn praktijk maak ik gebruik van steriele, wegwerpnaalden d.w.z. dat deze na een keer te zijn gebruikt direct weggegooid worden.

Hoe lang duurt een consult?
Het eerste intake-gesprek en de eerste behandeling duurt ongeveer 90 minuten. Een vervolgconsult 45 tot 60 minuten. Voor een cosmetisch consult geldt 90 minuten zonder gezichtsmassage en 120 minuten met gezichtmassage.